Dissabte 9 d’abril. La Batalla de l’Ebre fou l’enfrontament militar més dur de la Guerra Civil esp. Les característiques del conflicte feren que l’exèrcit republicà hagués de fortificar-se per poder defensar les posicions ocupades i frenar l’avanç rebel.

Al Centre d’Interpretació Soldats a les trinxeres de Vilalba dels Arcs, el visitant té la possibilitat de conèixer les situacions i les emocions viscudes pels soldats al camp de batalla.
La memòria d’alguns dels supervivents prenen una especial significació i aporten un testimoni que cal preservar a fi reconèixer en el present la memòria del passat.
A continuació, s’acompanyarà als participants a recórrer la ruta de les trinxeres de la Punta del Duc, a la Pobla de Massaluca, un petit itinerari que s’esdevé en un entorn natural de gran bellesa i que permet observar un enclau fortificat que formava part de la línea defensiva dels Algars, pensada per protegir el territori d’una invasió franquista.
Finalment, i si el temps ho permet, es recomanarà a les persones assistents la visita a la trinxera “Els Barrancs”, espai històric ubicat al terme municipal de Vilalba dels Arcs i que és recreat digitalment al Centre d’Interpretació Soldats a les trinxeres, a fi de descobrir-ne totes les característiques i reproduir les sensacions que acompanyaven als soldats quan es trobaven al front.
La memòria d’alguns dels supervivents prenen una especial significació i aporten un testimoni que cal preservar a fi reconèixer en el present la memòria del passat.
El punt de trobada per a tots els participants serà el Centre d’atenció i recepció al visitant de Corbera d’Ebre (C/Freginals, 18-24), a un quart de dotze del migdia (11:15 h). Els itineraris tindran una durada aproximada de dues hores.
Avís important: per a participar en els itineraris es requerirà reserva prèvia. S’estableix un nombre mínim de 5 participants per activitat, amb un límit màxim de 20 persones. Tancament d’inscripcions els divendres abans de les 14 hores. En cas contrari, l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat..
Per a més informació i reserves: 977.421.726//977.421.528//info@batallaebre.org