Vine a gaudir de la Garnatxa Blanca a la Terra Alta

Vine a gaudir de la Garnatxa Blanca a la Terra Alta. Imagineu un xiqueta, vora els 8 o 10 anys, que va amb una garrafa de vidre d’aquelles revestides de vímet a comprar Garnatxa blanca a la Terra Alta a doll a la botiga de vins del barri. Són els anys 80. Per tota Catalunya es distribueix litre a litre aquell líquid groguenc, contundent i de curta vida que la gent consumeix a taula o en festes familiars i populars. Té un preu assequible i la fama gravada en pedra.

Ara imagineu que passen 30 anys, el món canvia i amb ell els gustos i paladars de la gent, que es fan més refinats i exigents. Aquelles pageses i pagesos que durant temps han seguit les maneres heretades dels seus avantpassats veuen com el lloc del seu “vi de Gandesa” és ocupat per vins d’altres contrades, amb altres aromes i sabors.

No es rendeixen, saben que la seva terra i les seves vinyes són valuoses i el seu fruit és especial. Només necessiten trobar la clau que descobreixi aquest secret al públic majoritari. Ca la Leonor

I vaja si l’han trobat. En la última dècada el sector vitivinícola de la Terra Alta ha donat un salt espectacular gràcies a la seva professionalització. Amb un ritme de creació de 2,5 cellers l’any la Denominació d’Origen Terra Alta és una de les DO amb major creixement de tota Catalunya en vendes al mercat català i espanyol habitacions

El secret ha estat desvelat i es diu Garnatxa blanca a la Terra Alta, una varietat de raïm blanc de mida mitjana, rodona i de color groc-verdós. Un terç de la producció mundial d’aquesta varietat prové de les vinyes de la DO Terra Alta.

Si voleu descobrir les garnatxes blanca, negra o peluda a Cal Tomàs us ho posem fàcil perquè exploreu per la vintena de cellers visitables que hi ha a la comarca.

Tant si veniu en parella, en grup o en família, si us hi esteu dos dies o una setmana, deixeu-vos aconsellar i crearem junts la vostra ruta personalitzada amb servei de transport, activitats infantils o reserves a restaurants, segons les vostres necessitats i disponibilitat.

També podeu aprofitar que aquest dissabte 2 de juny el Celler Cooperatiu de Gandesa celebra el seu centenari amb una Jornada Popular festiva, on podreu conèixer com s’ha mantingut l’esperit cooperatiu durant el convuls segle XX fins arribar als nostres dies.

Veniu i descobriu quin és el gust de la Terra Alta!