Dissabte, 12 de juny de 2011.
Corbera d’Ebre Centre d’atenció i recepció al visitant.
Un quart de 12 del migdia (11:15 h) -imprescindible reserva prèvia-    
Al Centre d’Interpretació Soldats a les trinxeres de Vilalba dels Arcs, el visitant té la possibilitat de conèixer les situacions i les emocions viscudes pels soldats al camp de batalla.
La memòria d’alguns dels supervivents prenen una especial significació i aporten un testimoni que cal preservar a fi reconèixer en el present la memòria del passat.
A continuació, s’acompanyarà als participants a recórrer la ruta de les trinxeres de la Punta del Duc, a la Pobla de Massaluca, un petit itinerari que s’esdevé en un entorn natural de gran bellesa i que permet observar un enclau fortificat que formava part de la línea defensiva dels Algars, pensada per protegir el territori d’una invasió franquista.
Finalment, i si el temps ho permet, es recomanarà a les persones assistents la visita a la trinxera “Els Barrancs”, espai històric ubicat al terme municipal de Vilalba dels Arcs i que és recreat digitalment al Centre d’Interpretació Soldats a les trinxeres, a fi de descobrir-ne totes les característiques i reproduir les sensacions que acompanyaven als soldats quan es trobaven al front.
La memòria d’alguns dels supervivents prenen una especial significació i aporten un testimoni que cal preservar a fi de reconèixer en el present la memòria del passat.
   
info@batallaebre.org // www.batallaebre.org 977.421.726 // 977.421.528