L’assistència sanitària al front Diumenge 24 d’abril. La Batalla de l’Ebre comportà una gran pèrdua de vides humanes i la necessitat d’abastir, degudament, les principals línies de combat. En aquest sentit, ambdós bàndols presenten diferències d’organització molt significatives.

Centre d’atenció i recepció al visitant de Corbera d’Ebre (11:15h)
Malgrat l’ofensiva republicana del 25 de juliol de 1938, la població de Batea va romandre sempre a la reraguarda franquista convertint-se en un important enclavament d’avituallament i assistència de ferits.
L’itinerari que proposem, preveu la visita al Centre d’Interpretació Hospitals de Sang, a través del qual és possible conèixer el tractament que rebien els soldats ferits al front, contraposant el funcionament d’ambdós bàndols i destacant les aportacions de figures rellevants en el camp de la medicina contemporània com és el cas del Dr. Moisès Broggi.
Així mateix, es realitzarà un recorregut a través dels carrers i edificis vinculats a la xarxa sanitària de la reraguarda franquista a Batea, essencials per assistir amb eficàcia les primeres línies d’evacuació de les principals zones de combat.
El punt de trobada per a tots els participants serà el Centre d’atenció i recepció al visitant de Corbera d’Ebre (C/Freginals, 18-24), a un quart de dotze del migdia (11:15 h). Els itineraris tindran una durada aproximada de dues hores.
Avís important: per a participar en els itineraris es requerirà reserva prèvia. S’estableix un nombre mínim de 5 participants per activitat, amb un límit màxim de 20 persones. Tancament d’inscripcions els divendres abans de les 14 hores. En cas contrari, l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat..
Per a més informació i reserves: 977.421.726//977.421.528//info@batallaebre.org