habitacions

 

 

Totes les habitacions reben el nom de diferents partides de terra del terme de Bot.   A continuació us fem un breu comentari sobre el nom de cadascuna, així com fotografies i descripcions. Esperem que el viatge per aquesta web us generi bones vibracions, les mateixes que ens han conduït pel llarg procés de creació de la reforma d'aquesta casa i que us convenci el resultat final.

Les habitacions s'han projectat amb amplitud, predomini d’espais blancs, llum natural, i la calidesa dels terres de parquet. Totes les habitacions disposen de ventiladors per refrescar els punts de calor estivals, la qual cosa confereix també un cert encant a les habitacions, a part d'ésser un sistema més ecològic de climatització.

A les habitacions trobareu ja els llençols i mantes col·locats, així com els cobrellits (la majoria amb motius florals i comprats a TEXTURA).

Cadascuna de les habitacions té el seu propi bany, on trobareu gel i xampú ecològics.

 

Habitació de matrimoni "Serrafites"

 

Aquesta habitació disposa d'un llit de matrimoni (135 x 190) i bany amb dutxa. El mobiliari esta recuperat d'un rastre: llit de barrots tradicional i una tauleta poc vista i ben peculiar. Armari empotrat de fusta sacra de "melis".

Significat del nom: Partida de terra. En el cas de Bot, es tracta d'una serra que divideix una vall en dos barrancs, de tal manera que les aigües també es parteixen, tot dirigint-se unes cap al riu de Gandesa, i les altres cap al riu Canaletes.

 

Habitació doble "Vilassos"

                         

Quan entrareu en aquesta habitació quedareu captivats per les parets de pedra. Disposa de bany amb banyera i dos llits de 90x190. L'armari i la tauleta son modernistes i són comprats a Antiquus. Destacaria també d'aquesta habitació la llum de la tauleta de nit, que amb els seus tons blaus, és la que té més estil de la casa (comprada a Art Moble).

Significat del nom: Partida de terra. Del terme vilas, antic lloc poblat. En el cas de Bot, varen haver diversos poblats ibèrics en aquesta partida, tal i com ho constaten diverses troballes arqueològiques, no obstant, avui en dia aquests jaciments es troben molt degradats, ja que les terres on s'hi troben han estat exposades al cultiu durant segles.

 

Habitació doble "Molandins"

 

És una habitació espaiosa, on predomina el blanc. Disposa de bany amb dutxa i dos llits de 90x190. La calaixera i la tauleta estan comprades a Antiquus, i el banc d'estil colonial a Pierrot.

Significat del nom: Partida de terra. De Muladí, hispanogot que renegant del cristianisme (de forma forçosa o voluntària) va abraçar la fe musulmana. Generalment s'empra per a definir als musulmans d'origen no cristià. Etimològicament, ha passat al català de la paraula castellana "muladí", adquirida de la forma àrab "muual-ladí" (mestís d'àrab i estranger).

 

Suite junior "Aucalans"

 

Habitació que combina amb solidesa la pedra i el totxo massís (materials que van utilitzar-se a la zona fins els anys seixanta).  Disposa de bany amb dutxa i un llit de matrimoni de 150x190, del qual cal destacar el capçal de forja per la peculiaritat que li confereixen les ceràmiques que hi té adherides. Les tauletes d'estil isabelí i l'armari són d'Antiquus, i el sofà oreller d'Art Moble. La balconada de la façana és d'us exclusiu d'aquesta habitació.

Significat del nom: Partida de terra, barranc. Alcalans, d'alcalà (castell - castrum). Nom molt estes a la toponímia catalana, relacionat amb el caràcter militar de l'ocupació sarraïna. Per extensió identifica punts estratègics d'observació. Conservat en plural, es relaciona amb construccions aïllades típiques de la repoblació medieval als territoris catalans.

 

Suite senior "Mudefes"

 

Quan entreu a l'habitació el primer que trobareu serà la sala, on ressalta per damunt de tot l'armari modernista de 2,65 metres, a més hi trobareu una taula de vidre amb sis cadires, una calaixera, i un sofà. Si us heu quedat sorpresos al entrar, obriu la porta de l'habitació. Allí trobareu la tauleta i el capçal també d'estil modernista, així com un armari empotrat de fusta sacra de "melis". Disposa de bany amb banyera i un llit de matrimoni de 150x190.

Significat del nom: Partida de terra. En el vessant botenc, prové d'Almudefar, un llogaret de Caseres. Els dubtes parteixen de la fixació de l'origen del topònim, de clares arrels arabesques, però amb diverses possibilitats de significat: 1) Nom propi de persona: Mudaffar. 2) Un doble concepte en la forma Almudafes, que significa tan una mesura de gra, l'almosta (el que cap enmig de dues mans); o bé la figura del mostassaf (el mesurador) que d'un origen àrab va mantenir-se en l'administració local catalana fins dates molt recents. 3) Una altra possibilitat es relaciona amb un Al-muzaffar que significa "el victoriós".